Стаття 334. Порушення правил міжнародних польотів

Особлива частина - Розділ XIV (ст.328-337)
121

Стаття 334. Порушення правил міжнародних польотів

Вліт в Україну або виліт з України без відповідного дозволу, а також недодержання зазначених у дозволі маршрутів, місць посадки, повітряних трас, коридорів або ешелонів — караються штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк, із конфіскацією повітряного судна.

 

1. Об'єкт злочину — відносини у сфері охорони суверенітету України. Стаття 1 Повітряного кодексу України передбачає, що «Україні належить повний і виключний суверенітет над повітряним простором України, що є частиною території України».

Повітряним простором України визнається частина повітряної сфери над суходолом і водною територією України, в тому числі і над її територіаль­ними водами.

2. Об'єктивна сторона цього злочину може полягати в таких діяннях:

1) вліт в Україну без відповідного дозволу; 2) виліт з України без відповідного дозволу; 3) недодержання зазначених у дозволі маршрутів, місць посадки, повітряних трас, коридорів, ешелонів.

Диспозиція цієї статті є бланкетною, тому для аналізу об'єктивної сторо­ни злочину слід звернутися до статей ПК України станом на ЗО жовтня 2001 р., зокрема до статей 57, 58, що передбачають норми і правила здійснення міжнародних польотів. Згідно зі ст. 57 ПК під міжнародними по­льотами розуміються польоти, пов'язані з перетинанням повітряними судна­ми державного кордону України та іншої держави. Якщо це регулярні по­льоти, то вони повинні здійснюватися на підставі міждержавних домовлено­стей і міжнародних угод.

Для нерегулярних польотів потрібний спеціальний дозвіл. Переліт через державний кордон повітряного судна пови

нен здійснюватися спеціально виділеними коридорами, повітряними трасами, обмеженими за висотою та шириною, забезпеченими аеродромами, засобами навігації, контролем за ру­хом зазначеними у дозволі маршрутами, місцями посадки та ін., що склада­ють структуру повітряного простору (статті 9, 58 ПК).

Закінченим цей злочин вважається з моменту вчинення цих діянь, незалеж­но від настання наслідків (формальний склад злочину). Якщо такі діяння бу­ли пов'язані з порушенням правил безпеки руху, експлуатації повітряного транспорту або правил повітряних польотів, кваліфікація повинна бути за су­купністю статей 334 та 276 або статей 334 та 281 КК. Також за сукупністю злочинів повинна бути кваліфікація у випадку порушення правил міжнарод­них польотів, пов'язана з угоном повітряного судна (статті 334 та 228 КК).

3. Суб'єктивна сторона цього злочину може виявлятися як в умислі, так і в необережності.

4. Суб'єкт злочину — будь-яка особа, яка керує повітряним судном, не­залежно від його типу і належності.

 

< Попередня   Наступна >