Головна Науково-практичні коментарі Господарський кодекс Розділ VIII (ст.401-418) Глава 39 (ст.401-405) Стаття 402. Територія і статус спеціальної (вільної) економічної зони

Стаття 402. Територія і статус спеціальної (вільної) економічної зони

Розділ VIII (ст.401-418) - Глава 39 (ст.401-405)
157

Стаття 402. Територія і статус спеціальної (вільної) економічної зони

1. Територія і статус спеціальної (вільної) економічної зони, в тому числі строк, на який вона створюється, визначаються окремим законом для кожної спеціальної (віль­ної) економічної зони.

 

Розділ II Закону України «Про загальні засади створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон» передбачає порядок створення спеціальної (вільної) економічної зони. У ньому визначається, що спеціальна (вільна) економічна зона створюється на основі окремого законодавчого акта про конкретну спеціальну (вільну) економічну зону. Цим за­конодавчим актом встановлюються територія, строк функціонування, пільгові режими, а та­кож інші особливості здійснення підприємницької діяльності у конкретній спеціальній (віль­ній) економічній зоні. Закон передбачає основні умови функціонування спеціальної (вільної) економічної зони, але не встановлює максимальний та мінімальний строки, на які може ство­рюватися спеціальна (вільна) економічна зона. Цей строк визначається спеціальним законо­давчим актом. У різних спеціальних (вільних) економічних зонах на України строк дії спеціального режиму господарювання може коливатися від 10 до 60 років. Наприклад, дія СЕЗ «Азов» і «Донецьк» передбачена протягом 60 років.

 

< Попередня   Наступна >