Головна Науково-практичні коментарі Господарський кодекс Розділ VI (ст.258-376) Глава 35 (ст.333-365) Стаття 355. Законодавство про страхування у сфері господарювання

Стаття 355. Законодавство про страхування у сфері господарювання

Розділ VI (ст.258-376) - Глава 35 (ст.333-365)
150

Стаття 355. Законодавство про страхування у сфері господарювання

1. Об'єкти страхування, види обов'язкового страхування, а також загальні умови здійснення страхування, вимоги до договорів страхування та порядок здійснення дер­жавного нагляду за страховою діяльністю визначаються Цивільним кодексом України, цим Кодексом, законом про страхування, іншими законодавчими актами.

 

1. Відносини щодо здійснення страхування у сфері господарювання регулюються норма­тивно-правовими актами, які залежно від сфери дії поділяються на загальне законодавство про підприємництво (що поширюється на всіх суб'єктів підприємницької діяльності, і стра­хової зокрема), та на спеціальне законодавство України про страхування у сфері госпо­дарювання як окремий вид підприємництва.

До загального законодавства відносять нормативні акти, що регулюють будь-який вид підприємницької діяльності, у тому числі й страхову як її окремий вид.

Спеціальне законодавство про страхування у сфері господарювання включає: Закон «Про страхування», норми інших законів України, що стосуються страхування; постанови Вер­ховної Ради України з питань страхової діяльності; укази Президента України та постанови Кабінету Міністрів України з питань страхової діяльності; відомчі акти; локальні нормативні акти страхових компаній.

 

< Попередня   Наступна >