Стаття 325. Інноваційна діяльність

Розділ VI (ст.258-376) - Глава 34 (ст.325-332)
129

Глава 34 ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Стаття 325. Інноваційна діяльність

1. Інноваційною діяльністю у сфері господарювання є діяльність учасників господар­ських відносин, що здійснюється на основі реалізації інвестицій з метою виконання дов­гострокових науково-технічних програм з тривалими строками окупності витрат і впро­вадження нових науково-технічних досягнень у виробництво та інші сфери суспільного життя.

 

У коментованій статті закріплюється більш широке за змістом визначення інноваційної діяль­ності, ніж в абзаці 3 частини 1 статті 1 Закону України «Про інноваційну діяльність» [296], оскільки спрямування такої діяльності в першому випадку не пов'язується з обов'язковим отри­манням прибутку, а в другому - використання та комерціалізація результатів інноваційної діяль­ності має забезпечити випуск на ринок конкурентоздатних товарів і послуг.

Відповідно до положень ГК інноваційною визнається діяльність учасників господарських відносин, що здійснюється на основі реалізації інвестицій з метою виконання довгостроко­вих науково-технічних програм з тривалими строками окупності витрат і впровадження но­вих науково-технічних досягнень у виробництво та інші сфери суспільного життя.

Згідно із названим вище Законом інноваційною є діяльність, спрямована на використання і комерціалізацію результатів наукових досліджень і зумовлює випуск нових конкурентоздатних товарів і послуг.

 

Наступна >