Стаття 329. Державні гарантії інноваційної діяльності

Розділ VI (ст.258-376) - Глава 34 (ст.325-332)
130

Стаття 329. Державні гарантії інноваційної діяльності

1. Держава гарантує суб'єктам інноваційної діяльності: підтримку інноваційних програм і проектів, спрямованих на реалізацію економічної та соціальної політики держави; підтримку створення та розвитку суб'єктів інфраструктури інноваційної діяльності; охорону та захист прав інтелектуальної власності, захист від недобросовісної конку­ренції у сфері інноваційної діяльності; вільний доступ до інформації про пріоритети державної економічної та соціальної політики, про інноваційні потреби та результати науково-технічної діяльності, крім ви­падків, передбачених законом; підтримку щодо підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у сфе­рі здійснення інноваційної діяльності.

 

Стимулювання інноваційної діяльності здійснюється різними засобами, серед яких чільне місце посідають державні гарантії для її суб'єктів, зокрема: щодо підтримки інноваційних програм і проектів, спрямованих на забезпечення публічних інтересів (реалізацію економіч­ної та соціальної політики держави, а також на створення і розвиток суб'єктів інфраструкту­ри інноваційної діяльності); щодо охорони та захисту прав інтелектуальної власності, захис­ту від недобросовісної конкуренції у сфері інноваційної діяльності; щодо вільного доступу до інформації, необхідної для прийняття рішення про започаткування такої діяльності (про пріоритети державної економічної та соціальної політики, про інноваційні потреби та ре­зультати науково-технічної діяльності, за винятком закритих видів інформації, що охороня­ються законом); щодо підтримки інноваційної діяльності в кадровому забезпеченні (підго­товки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів у сфері здійснення інноваційної діяльності).

Для окремих видів суб'єктів інноваційної діяльності (іноземних інвесторів зокрема) мо­жуть передбачатися й інші га

рантії (у разі зміни законодавства; від примусових вилучень і незаконних дій органів влади та управління, їх посадових осіб; компенсації і відшкодування збитків; у разі припинення інвестування; щодо переказу прибутків та використання дохо­дів - ст. 397 ГК, ст. 8-12 Закону «Про режим іноземного інвестування»).

 

< Попередня   Наступна >