Головна Науково-практичні коментарі Господарський кодекс Розділ V (ст.216-257) Глава 27 (ст.238-250) Стаття 248. Порядок ліквідації суб'єкта господарювання за порушення закону

Стаття 248. Порядок ліквідації суб'єкта господарювання за порушення закону

Розділ V (ст.216-257) - Глава 27 (ст.238-250)
169

Стаття 248. Порядок ліквідації суб'єкта господарювання за порушення закону

1. Ліквідація суб'єкта господарювання у зв'язку із скасуванням його державної ре­єстрації за порушення закону здійснюється в порядку, встановленому статтями 60, 61 цього Кодексу.

Відповідно до цієї статті орган або особа, які прийняли рішення про ліквідацію суб'єкта господарювання, встановлює порядок та визначає строк проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторами. Останній не може бути меншим, ніж два місяці з дня ого­лошення про ліквідацію.

Ліквідація проводиться ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (власника­ми) майна суб'єкта господарювання чи його (їх) представниками (органами), або іншим ор­ганом, визначеним законом. Ліквідацію може бути також покладено на орган управління суб'єкта, що ліквідується.

Ліквідаційна комісія або інший орган, що проводить ліквідацію, вміщує у спеціальному додатку до газети «Урядовий кур'єр» або в офіційному друкованому виданні органу держав­ної влади чи місцевого самоврядування повідомлення про ліквідацію та про порядок і строки заяви кредиторами претензій, а явних кредиторів повідомляє персонально у письмовій фор­мі. Ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, що ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або ор­гану, який призначив дану комісію. Претензії кредиторів задовольняються з майна суб'єкта, що ліквідується.

 

< Попередня   Наступна >