Стаття 104. Виконавчий директор виробничого кооперативу

Розділ II (ст. 55-131) - Глава 10 (ст.93-112)
134

Стаття 104. Виконавчий директор виробничого кооперативу

1. Правління виробничого кооперативу може наймати виконавчого директора для оперативного управління діяльністю підприємства. Виконавчий директор не може бути членом кооперативу. 2. Виконавчий директор здійснює свою діяльність на умовах контракту, який укла­дає з ним правління кооперативу, та виконує функції відповідно до статуту. 3. Виконавчий директор несе відповідальність за свою діяльність перед кооперативом. 4. У разі відсутності у виробничому кооперативі посади виконавчого директора ро­ботою кооперативного підприємства керує голова кооперативу.

1. Виконавчий директор з числа спеціалістів — не членів кооперативу може бути найнятий правлінням кооперативу для здійснення оперативного управління виробничим кооперативом.

2. Правління повинно укласти з виконавчим директором трудовий договір (контракт), яким визначаються його трудові права, обов'язки, відповідальність, оплата праці, гарантії, а також регулюються інші трудові відносини, що виникають між виконавчим директором як найманим працівником та виробничим кооперативом, який виступає роботодавцем.

Функції виконавчого директора мають визначатися статутом виробничого кооперативу.

3. Виконавчий директор особисто несе матеріальну та дисциплінарну відповідальність перед виробничим кооперативом згідно з чинним законодавством України, статутом вироб­ничого кооперативу, іншими внутрішніми нормативними актами кооперативу та укладеним з ним трудовим контрактом.

4. Статутом виробничого кооперативу може бути не передбачена посада виконавчого ди­ректора. У такому разі роботою кооперативу керує його голова.

 

< Попередн

я   Наступна >