Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ VIII. (ст.390-401) Глава 1. (ст.390-398) Стаття 392. Суди, що розглядають справи про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду

Стаття 392. Суди, що розглядають справи про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду

Розділ VIII. (ст.390-401) - Глава 1. (ст.390-398)
227

Стаття 392. Суди, що розглядають справи про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду

1. Питання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду на клопотання стягувача розглядається судом за місцем проживання (перебування) або місцезнаходженням боржника. 2. Якщо боржник не має місця проживання (перебування) або місцезнаходження на території України або його місце проживання (перебування) або місцезнаходження невідоме, питання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду розглядається судом за місцезнаходженням в Україні майна боржника.

1. Ця стаття визначає суди, що розглядають справи про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду. Клопотання про надання такого дозволу подається альтернативно до суду за місцем проживанням (перебування) або за місцезнаходженням боржника.2. Частина 2 статті передбачає можливість звернення з клопотанням і у суд за місцезнаходженням в Україні майна боржника за умов, якщо боржник не має місця проживання (перебування) або місцезнаходження на території України або його місце проживання (перебування) або місцезнаходження невідоме.

< Попередня   Наступна >