Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ VIII. (ст.390-401) Глава 1. (ст.390-398) Стаття 393. Порядок подання клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду

Стаття 393. Порядок подання клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду

Розділ VIII. (ст.390-401) - Глава 1. (ст.390-398)
227

Стаття 393. Порядок подання клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду

1. Клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду подається до суду безпосередньо стягувачем або у порядку, встановленому міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. 2. Якщо міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, передбачено подання клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду через органи державної влади України, суд приймає до розгляду клопотання, що надійшло через орган державної влади України.

1. Дана стаття визначає порядок подання клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду: воно подається до суду, встановленого попередньою статтею, або у порядку, встановленому міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.2. Міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, може бути, передбачено і таке правило, і до клопотання про надання дозволу на примусове виконання в Україні рішень певних іноземних судів можуть надходити до судів України через органи державної влади України.

< Попередня   Наступна >