Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ II. (ст.95-106) Стаття 99. Судовий збір за подання заяви про видачу судового наказу

Стаття 99. Судовий збір за подання заяви про видачу судового наказу

ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС - Розділ II. (ст.95-106)
157

Стаття 99. Судовий збір за подання заяви про видачу судового наказу

1. За подання заяви про видачу судового наказу сплачується судовий збір у розмірі п'ятдесяти відсотків ставки, яка визначається з оспорюваної суми у разі звернення в суд з позовом у порядку позовного провадження. 2. У разі відмови в прийнятті заяви про видачу судового наказу або у разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувану не повертається. У разі пред'явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження ця сума зараховується до суми судового збору, встановленої за позовну заяву.

(Із змінами, внесеними згідно із Законам України від 08.09.2005р. N2875-IV)1. Коментована стаття цього Кодексу визначає судовий збір за подання заяви про видачу судового наказу у розмірі п'ятдесяти відсотків ставки, яка визначається з оспорюваної суми, якщо б заявник звертався до суду з відповідним позовом.2. Частина 2 статті передбачає правило, що у разі відмови суддею в прийнятті заяви про видачу наказу або у разі скасування судового наказу, тобто у разі, якщо суд встановлює безпідставність чи недоведеність заяви, внесена сума судового збору заявнику не повертається. Але у випадку пред'явлення заявником після цього позову за цією вимогою, сума судового збору за подання заяви про видачу судового наказу зараховується до суми судового збору, встановленого за позовну заяву.

< Попередня   Наступна >