Головна Науково-практичні коментарі Закони України ПРО РЕКЛАМУ Стаття 15. Реклама послуг, що надаються з використанням електрозв'язку

Стаття 15. Реклама послуг, що надаються з використанням електрозв'язку

Закони України - ПРО РЕКЛАМУ

Стаття 15 Закону охопила відразу декілька предметів регулювання, пов’язаних способом розповсюдження послуг, а також рекламної інформації.

1. Реклама послуг, що надаються з використанням електрозв'язку, в тому числі телефонного, при розповсюдженні її в рекламних засобах має містити точну інформацію про:

зміст рекламованої послуги;

Слід підкреслити, що у рекламі послуг, що надаються з використанням електрозв'язку, в тому числі телефонного, має бути вказано, в чому полягає зміст рекламованої послуги. При цьому не допускається двозначності, або приховування дійсного змісту послуги, оскільки такі дії підпадають під визначення недобросовісної реклами.

вартість рекламованої послуги;

Тут потрібно наводити загальну вартість надання послуги, що включає вартість використання каналу зв’язку.

вікові та інші обмеження, встановлені законодавством і виробником послуги щодо кола споживачів рекламованої послуги;

платне чи безоплатне використання каналу телефонного зв'язку при наданні рекламованої послуги і вартість однієї хвилини телефонного зв'язку при отриманні послуги у відповідному регіоні;

Вартість однієї хвилини має подаватись включно з податками і зборами, що сплачуються за рахунок користувача послуги, зокрема, податку на додану вартість.

повне ім'я, найменування, адресу надавача рекламованої послуги.

Під адресою слід розуміти постійне місце проживання фізичної особи, що надає послуги, або ж місцезнаходження юридичної особи чи її структурного підрозділу, філії, представництва, які виступають у ролі рекламодавця та/або надають рекламовану послугу.

Ця інформація подається шрифтом не менше половини розміру шрифту, яким подано номер телефону, що використовується для надання рекламованої послуги.

Вказана вимога стосується всієї інформації, наявність якої визначена частиною 1 статті 15 Закону як обов’язкова.

2. Забороняється розповсюдження реклами з використанням т

елексного або факсимільного зв'язку.

Надання інформації про осіб чи товари за попередньої згоди особи на номер якої розповсюджується інформація за допомогою телексного або факсимільного зв’язку не заборонено, оскільки не підпадає під визначення реклами.

3. Забороняється використовувати для розповсюдження реклами безплатні номери телефонів: міліції, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони та інших аварійних служб.

< Попередня   Наступна >