Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ ІІІ (ст.121-206) Стаття 176. Права батьків та дітей щодо користування майном

Стаття 176. Права батьків та дітей щодо користування майном

Сімейний кодек - Розділ ІІІ (ст.121-206)
144

Стаття 176. Права батьків та дітей щодо користування майном

1. Батьки зобов'язані передати у користування дитини майно, яке має забезпечити її виховання та розвиток. 2. Права батьків та дітей на користування житлом, яке є власністю когось із них, встановлюються законом.

Ця стаття встановлює, що на батьків покладається обов'язок передати у користування дитини майно, яке має забезпечити її виховання та розвиток. Це може бути майно, яке належить на праві приватної власності одному з батьків або майно, придба­не у тимчасове користування, тощо.

Права батьків та дітей на користування житлом, яке є власністю когось із них, встановлюються законом. Так, відповідно до ст. 150 ЖК України громадяни, які мають у приватній власності будинок (частину будинку), квартиру, користуються ним (нею) для особистого проживання та про­живання членів їх сімей. Згідно з ч. 2 ст. З СК дитина нале­жить до сім'ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не про­живає.

 

< Попередня   Наступна >