Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ ІІІ (ст.121-206) Стаття 195. Визначення заборгованості за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу)

Стаття 195. Визначення заборгованості за аліментами, присудженими у частці від заробітку (доходу)

Сімейний кодек - Розділ ІІІ (ст.121-206)
210

Стаття 195. Визначення заборгованості за аліментами, при­судженими у частці від заробітку (доходу)

1. Заборгованість за аліментами, присудженими у частці від за­робітку (доходу), визначається виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник аліментів одержував за час, протягом яко­го не провадилося їх стягнення. 2. Якщо платник аліментів не працював на час виникнення за­боргованості, але працює на час визначення її розміру, заборгова­ність визначається із заробітку (доходу), який він одержує. 3. Якщо платник аліментів не працював на час виникнення за­боргованості і не працює на час визначення її розміру, вона обчис­люється виходячи із середньої заробітної плати працівника відповідної кваліфікації або декваліфікованого працівника для даної місцевості. 4. Розмір заборгованості за аліментами обчислюється держав­ним виконавцем, а у разі спору — судом.

Закріплені у статті, що коментується, правила відповідають положенням ч. З ст. 74 Закону України "Про виконавче провад­ження". Розмір заборгованості за аліментами обчислюється державним виконавцем за місцем виконання судового рішення виходячи з фактичного заробітку (доходу), який платник алі­ментів одержував за час, протягом якого не провадилося їх стягнення, або заробітку (доходу), одержуваного ним на момент визначення заборгованості, у твердій грошовій сумі або у від­сотках. Якщо платник аліментів не працював на час виникнен­ня заборгованості і не працює на час визначення її розміру, за­боргованість обчислюється виходячи з середньої заробітної пла­ти працівника відповідної кваліфікації або некваліфікованого працівника для даної місцевості.

У разі виникнення спору щодо визначення заборгованості за аліментами її розмір обчислюється судом.

 

< Попередня  
simein/429-rozdil3/5948--196-----.html">Наступна >