Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ ІІ (ст.21-120) Стаття 69. Право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

Стаття 69. Право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

Сімейний кодек - Розділ ІІ (ст.21-120)
209

Стаття 69. Право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

1. Дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу. 2. Дружина і чоловік мають право розділити майно за взаємною згодою.

Договір про поділ житлового будинку, квартири, іншого неру­хомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружині, чо­ловікові зі складу усього майна подружжя має бути нотаріально посвідчений.

Припинення спільної сумісної власності чи спільного майна подружжя відбувається шляхом поділу чи у разі смерті дружини або чоловіка. Поділ регулюється статтями 69—72 СК.

Зазначений поділ можливий на вимогу кожного з подруж­жя, а також кредитора одного з подружжя при зверненні стяг­нення на частку останнього у спільному майні. Коментована стаття встановлює, що дружина і чоловік мають право на поділ майна, яке належить їм на праві спільної сумісної власності, за взаємною згодою незалежно від розірвання шлюбу. Договір про поділ житлового будинку, квартири, іншого нерухомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружини, чоловіка зі складу усього майна подружжя має бути нотаріально посвідчений.

 

< Попередня   Наступна >