Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 62 (ст.398-406) Стаття 402. Порядок виконання постанови митного органу про винесення попередження

Стаття 402. Порядок виконання постанови митного органу про винесення попередження

Митний кодекс - Глава 62 (ст.398-406)
181

Стаття 402. Порядок виконання постанови митного органу про винесення попередження

Постанова митного органу про накладення стягнення за порушення митних правил у вигляді попередження виконується митним органом, який виніс постанову, шляхом оголошення постанови порушнику з врученням копії такої постанови. Якщо постанова митного органу про накладення стягнення у вигляді попередження виноситься за відсутності порушника, копія постанови видається або висилається йому протягом трьох днів з дня винесення постанови.

При накладенні адміністративного стягнення у вигляді попередження така постанова митного органу виконується шляхом її оголошення правопорушнику. Копія цієї постанови вручається порушнику, а в разі розгляду справи без його присутності (ч. 4 ст. 390 цього Кодексу) - копія постанови видається або надсилається поштою протягом трьох днів з дня винесення.

Попередження як вид основного адміністративного стягнення виражається в моральному впливі на порушника в тому випадку, коли його правомірна поведінка не потягнула за собою серйозних наслідків.

Постанова про накладення адміністративного стягнення в вигляді попередження обов’язково виноситься в письмовій формі і приводиться до виконання органом (посадовою особою), який виніс постанову, шляхом її оголошення правопорушнику.

В практиці було немало випадків, коли постанова про накладення адміністративного стягнення у вигляді попередження виносилася за відсутності порушника. Тоді вона виконується шляхом вручення йому копії постанови протягом трьох днів, про що робиться відповідна відмітка у справі.

 

< Попередня   Наступна >