Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 58 (ст.356-373) Стаття 362. Посадові особи митних органів, які здійснюють провадження у справі про порушення митних правил

Стаття 362. Посадові особи митних органів, які здійснюють провадження у справі про порушення митних правил

Митний кодекс - Глава 58 (ст.356-373)
225

Стаття 362. Посадові особи митних органів, які здійснюють провадження у справі про порушення митних правил

Провадження у справі про порушення митних правил здійснюють посадові особи підрозділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил митного органу, в зоні діяльності якого було вчинено або виявлено таке порушення. Посадові особи підрозділу по боротьбі з контрабандою і порушеннями митних правил регіональної митниці можуть здійснювати провадження у будь-якій справі про порушення митних правил, порушеній підпорядкованими регіональній митниці митними органами. Посадові особи підрозділу по організації боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи можуть здійснювати провадження у будь-якій справі про порушення митних правил, порушеній будь-яким митним органом України.

Коментована стаття визначає коло осіб, уповноважених на здійснення провадження у справах про порушення митних правил.

Посадові особи підрозділу (служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил) митного органу, в зоні діяльності якого було вчинено або виявлено таке порушення здійснюють провадження у справі про порушення митних правил.

Якщо протокол про порушення митних правил складено посадовою особою митного органу яка зазначена у п.1. ст.359 цього Кодексу, то матеріали справи про порушення митних правил для здійснення провадження по цій справі передаються до відповідного підрозділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил даного митного органу. Порядок передачі до підрозділу по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил матеріалів справ про порушення митних правил, заведених іншими підрозділами митниці визначається відомчими нормативними актами ДМС України (дивись коментар до ст. 358).

y;">Регіональні митниці можуть прийняти до свого провадження будь-яку справу, що була порушена підпорядкованими їй митними органами.

Посадові особи підрозділу (відділення по боротьбі з контрабандою і порушеннями митних правил) регіональної митниці можуть здійснювати провадження у справах порушених посадовими особами митного органу, які зазначені у п.1. ст.359 цього Кодексу, а також у будь-яких справах про порушення митних правил, порушених підпорядкованими регіональній митниці митними органами.

Посадові особи Управління організації боротьби з контрабандою і порушеннями митних правил ДМС України можуть здійснювати провадження у будь-якій справі про порушення митних правил, порушеній будь-яким митним органом України.

Про отримання матеріалів справи про порушення митних правил Управлінням, відділенням або службою, а також доручення провадження у справі конкретній посадовій особі Управління, відділення або служби в Журналі обліку справ про порушення митних правил робиться відповідна відмітка із зазначенням дати отримання матеріалів Управлінням, відділенням або службою та дати, з якої провадження у справі доручено конкретній особі митного органу.

Після отримання усіх матеріалів справи про порушення митних правил посадова особа, якій доручено здійснення провадження вживає всі необхідні заходи для підготовки справи до розгляду у порядку і в строки, передбачені митним законодавством України.

 

< Попередня   Наступна >