Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 57 (ст.329-355) Стаття 349. Порушення зобов'язання про транзит

Стаття 349. Порушення зобов'язання про транзит

Митний кодекс - Глава 57 (ст.329-355)
114

Стаття 349. Порушення зобов'язання про транзит

Невивезення за митний кордон України товарів, транспортних засобів, ввезених з метою транзиту через територію України, в строки, встановлені митним органом, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів та транспортних засобів.

Об’єкт правопорушення – встановлений МК України (ст. 200) порядок пропуску товарів з метою транзиту через територію України.

Об’єктивна сторона – невивезення за митний кордон України товарів, транспортних засобів, ввезених з метою транзиту через територію України, в строки, встановлені митним органом.

Суб’єкт відповідальності – громадяни і посадові особи, що прийняли товари, транспортні засоби до транзитного перевезення.

Суб’єктивна сторона – зазначене правопорушення може бути скоєно як умисно, так і з необережності.

У разі, якщо зазначене правопорушення було вчинено внаслідок аварії або дії непереборної сили, що підтверджується відповідними документами, відповідальність, передбачену Митним кодексом, таке правопорушення не тягне за умови, що особою були вжиті заходи, передбачені ст. 159 МК України.

Відповідальність за правопорушення: накладення штрафу у розмірі від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію цих товарів та транспортних засобів.

 

< Попередня   Наступна >