Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 52 (ст.303-310) Стаття 307. Документи та відомості, що використовуються для формування митної статистики

Стаття 307. Документи та відомості, що використовуються для формування митної статистики

Митний кодекс - Глава 52 (ст.303-310)
193

Стаття 307. Документи та відомості, що використовуються для формування митної статистики

Для формування митної статистики використовуються документи та відомості, що подаються до митних органів юридичними та фізичними особами згідно з нормами цього Кодексу, якими визначається порядок здійснення митного контролю та митного оформлення.

Документи й відомості, що використовуються для формування митної статистики, представляються відповідно до положень існуючих на даний час нормативних актів, а саме: Митного кодексу України, постанов Кабінету Міністрів України, наказів та розпорядчих листів Держмитслужби.

Для цілей ведення митної статистики зовнішньої торгівлі використовується вантажна митна декларація – документ, який подається митному органу суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності при митному оформленні зовнішньоторговельних операцій.

У підрозділах митних органів, до функціональних обов’язків посадових осіб якого віднесено формування статистичної звітності, зберігається другий примірник паперового аркуша ВМД та її електронна копія.

Для ведення спеціальної митної статистики використовуються як документи, що подаються до митного органу суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами, так і документи, що створюються самими митними органами в процесі їх діяльності.

Крім ВМД, для зазначених цілей використовуються інші форми митних декларацій (МД-1, МД-4, МД-6, МД-7), листи-узгодження, довідки про визначення митної вартості, картки обліку суб’єктів ЗЕД, протоколи про порушення митних правил, журнали обліку операцій та інші документи в залежності від особливостей напрямку спеціальної митної статистики.

Уся статистична інформація комплектується у зведені вихідні статистичні форми, які затверджуються відповідними н

аказами Держмитслужби. Звітність по терміну надання розподіляється на щоденну, щодекадну, щомісячну, щоквартальну, щорічну.

 

< Попередня   Наступна >