Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 50 (ст.286-301) Стаття 295. Надання митних пільг посадовим особам представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні

Стаття 295. Надання митних пільг посадовим особам представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні

Митний кодекс - Глава 50 (ст.286-301)
248

Стаття 295. Надання митних пільг посадовим особам представництв іноземних держав та міжнародних організацій в Україні

Кожна посадова особа, яка має пільги згідно із статтями 287 - 290, 292 - 294 цього Кодексу, користується ними у разі прямування в Україну для зайняття відповідної посади з моменту перетину митного кордону України, а у разі знаходження на території України - з того часу, коли ця посадова особа офіційно приступила до виконання своїх обов'язків. Члени сімей посадових осіб, зазначених у частині першій цієї статті, якщо вони не є громадянами України та не проживають в Україні постійно, мають ті ж самі пільги, що й ці посадові особи.

Як і попередні коментарі до статей розділу XIII “Митні пільги” первинними документами, якими визначено терміни та обсяги привілей та імунітетів є універсальні конвенції (перелік зі статті), багатосторонні та двосторонні договори за участю України.

Положення І частини статті 295 цілком співпадають з міжнародними нормами, встановленими та затвердженими вище зазначеними документами. Тобто, привілеї, імунітети, митні пільги дійсні тільки під час виконання службових обов‘язків співробітниками, які користуються функціональними привілеями та імунітетом. Ці пільги розповсюджуються і на членів їх сімей.

Митні пільги, передбачені статтями 287-290, 292-294, не розповсюджуються на громадян України, а також осіб, які постійно мешкають в Україні.

 

< Попередня   Наступна >