Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 37 (ст.225-228) Стаття 228. Розпорядження товарами, що знаходяться в магазині безмитної торгівлі, у разі його ліквідації

Стаття 228. Розпорядження товарами, що знаходяться в магазині безмитної торгівлі, у разі його ліквідації

Митний кодекс - Глава 37 (ст.225-228)
221

Стаття 228. Розпорядження товарами, що знаходяться в магазині безмитної торгівлі, у разі його ліквідації

У разі набрання чинності рішенням про ліквідацію магазину безмитної торгівлі розміщення нових партій товарів, а також реалізація товарів у магазині не дозволяються. Товари, що знаходяться в магазині безмитної торгівлі, підлягають негайному переміщенню на склад магазину та декларуванню власником магазину до іншого митного режиму.

Дія дозволу на відкриття “Магазину безмитної торгівлі” може бути призупинена на певний строк або може бути анульована, що визначено відповідною постановою КМУ.

Рішення про призупинення дії дозволу може прийматися ДМСУ за поданням начальника митниці, командира загону прикордонного контролю або керівника державної податкової адміністрації, в зоні діяльності яких відкрито “Магазин безмитної торгівлі”, у разі:

а) неодноразового порушення нормативно-правових актів щодо режиму “Магазин безмитної торгівлі”;

б) порушення митних правил або податкового законодавства;

в) порушення режиму в пункті пропуску на Державному кордоні України.

Анулювання дозволу може застосовуватися у разі:

а) невиконання вимог, зазначених у рішенні про призупинення дії дозволу;

б) будь-якого порушення, якщо раніше вже застосовувалося призупинення дії дозволу;

в) зміни організації режиму зони митного контролю;

г) якщо подовження дії дозволу не відповідає економічній політиці України.

Дозвіл анулюється спільним Наказом Держмитслужби та Держкомкордону за поданням відповідного органу, при цьому розміщення нових партій товарів не дозволяється т

а продаж – забороняється, всі товари з магазину безмитної торгівлі розміщуються на склад магазину.

Повторна заява про видачу дозволу на право відкриття магазину безмитної торгівлі може бути розглянута в строки, визначені Постановою КМУ.

Ліквідація “Магазину безмитної торгівлі” здійснюється у порядку, встановленому ДМСУ , та у разі:

а) заяви власника про ліквідацію “Магазину безмитної торгівлі”,

б) анулювання дозволу, за рішенням спільної робочої групи ДМСУ та Держкомкордону.

За збереження на складі магазина товару під митним контролем, ліквідованого “Магазину безмитної торгівлі”, його власником сплачуються митні збори, починаючи з дати набрання чинності рішення про ліквідацію. Товари у цьому випадку підлягають декларуванню власником до іншого митного режиму, передбаченого ст.226 МКУ. При цьому товари вітчизняного виробництва підлягають декларуванню за спрощеною схемою, що визначається ДМСУ.

Рішення Держкомкордону та Держмитслужби про відмову у видачі дозволу, призупинення його дії чи анулювання може бути оскаржено відповідно до чинного законодавства.

 

< Попередня