Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 33 (ст.200-203) Стаття 203. Допущення товарів до переміщення в режимі транзиту

Стаття 203. Допущення товарів до переміщення в режимі транзиту

Митний кодекс - Глава 33 (ст.200-203)
144

Стаття 203. Допущення товарів до переміщення в режимі транзиту

Рішення про допущення товарів до переміщення в режимі транзиту приймається митним органом на підставі наявних документів і за умови виконання перевізником положень цього Кодексу та інших законів України.

Транзит товарів супроводжується документами за переліком визначеним ст. 6 Закону України “Про транзит вантажів” від 20.10.99 р. (товарно-транспортною накладною, складеною мовою міжнародного спілкування, рахунком-фактурою або іншим документом, що вказує вартість товару, пакувальним листком (специфікацією), вантажною відомістю, книжкою МДП). При декларуванні транзитних вантажів відповідно до митного законодавства України до митних органів подається вантажна митна декларація.

Службовим особам спеціально уповноважених органів виконавчої влади, які здійснюють контроль транзитів вантажів, забороняється вимагати від учасників транзиту іншої документації транзиту.

Перевізник має права та виконує обов’язки, які визначені у ст. 154, 157, 158 та 159 МК України та інших законодавчих актах України.

При прийнятті товарів для переміщення у режимі транзиту перевізник повинен укласти угоду, перевіряти оформлення митних транспортних документів, а також митне забезпечення накладене на транспортний засіб і упаковку товарів, при необхідності перевірити або надати гарантії доставки товару до митного органу призначення. За порушення встановленого порядку переміщення товарів транзитом перевізник притягується до відповідальності в порядку, встановленому чинним законодавством України.

 

< Попередня