Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 30 (ст.190-193) Стаття 190. Поняття митного режиму реімпорту

Стаття 190. Поняття митного режиму реімпорту

Митний кодекс - Глава 30 (ст.190-193)
63

Глава 30. Реімпорт

Стаття 190. Поняття митного режиму реімпорту

Реімпорт – митний режим, відповідно до якого товари, що походять з України та вивезені за межі митної території України згідно з митним режимом експорту, не пізніше ніж у встановлений законодавством строк ввозяться на митну територію України для вільного обігу на цій території.

Відповідно до коментуємої статті кодексу при митному режимі реімпорту товари, що походять з України та вивезені за межи митної території України згідно з митним режимом експорту, не пізніше ніж у встановлений законодавством строк (один рік – ст.191 МКУ), ввозяться на митну територію України для вільного обігу на цій території.

Нормативно-правову базу застосування митного режиму “реімпорт” складає Митний кодекс, постанова Кабінету Міністрів України від 12.12.02 р. № 1881 “Про переміщення товарів через митний кордон України в режимі реімпорту” та постанова КМ України “Про умови поміщення товарів у режимі реімпорту” .

Митне законодавство України передбачає можливість розміщення товарів в режимі реімпорту любою особою, незалежно від того, хто вивозив раніш ці товари.

Крім вантажної митної декларації (ВМД), яка заповнюється відповідно до встановленого порядку, при декларуванні товарів в режимі реімпорту повинно бути пред’явлені наступні документи:

аркуш ВМД, по якому реімпортуєми товари раніше були вивезені відповідно до режиму експорту та інші документи (транспортні накладні, рахунки-фактури тощо) з відмітками митних органів при вивезенні.

дозволи інших державних органів, якщо реімпортуєми товари підлягають контролю цих органів (сертифікати контролюючих органів);

інші документи, необхідні для здійснення митно

го оформлення (сертифікат походження з України тощо).

 

Наступна >