Стаття 180. Реєстр митних брокерів

Митний кодекс - Глава 26 (ст.176-181)
92

Стаття 180. Реєстр митних брокерів

Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади в галузі митної справи веде реєстр митних брокерів і забезпечує його періодичну публікацію.

Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади в галузі митної справи веде реєстр митних брокерів і забезпечує його періодичну публікацію.

Ліцензія митного брокера може бути скасована митницею, якщо фахівець:

- неодноразово не виконував свої обов’язки;

неодноразово порушував або не виконував вимоги законодавчих та інших нормативних актів;

визнаний винним у підробленні документів, хабарництві, а також у випадках неодноразового вчинення правопорушень, передбачених Митним кодексом України та інших законодавчих актів;

заподіяв істотні збитки осіб, яку він представляє, в тому числі шляхом протиправного використання даних, що становлять комерційну таємницю або конфіденційну інформацію, за рішенням суду;

у разі неотримання особою, уповноваженою на декларування, кваліфікаційного свідоцтва протягом трьох місяців з дня складення екзамену.

Якщо у правовому регулюванні митної справи сталися істотні зміни, особа, уповноважена на декларування, повинна у місячний строк, після виходу відповідного наказу начальника митниці, підтвердити відповідність своїх знань новим вимогам шляхом складання заліку комісій митниці. У разі невиконання цієї умови митний орган, який видав кваліфікаційне свідоцтво, припиняє його дію до такого підтвердження, але не більше ніж на два місяці. У разі не підтвердження особою, уповноваженого на декларування, відповідності своїх знань протягом цього строку, митний орган, який видав кваліфікаційне свідоцтво, скасовує його.

"text-align: justify;">Рішення про скасування кваліфікаційного свідоцтва може бути оскаржене безпосередньо до Держмитслужби України або до суду.

 

< Попередня   Наступна >