Стаття 167. Склади митних органів

Митний кодекс - Глава 24 (ст.166-171)
93

Стаття 167. Склади митних органів

Під складами митних органів розуміються приміщення, резервуари, криті та відкриті майданчики, які належать митним органам або використовуються ними і спеціально обладнані для зберігання товарів.

Слід розрізняти склад митного органу від митного складу. Останній являє собою різновидність митного режиму, при якому ввезені товари зберігаються під митним контролем без справляння мита, податків та зборів та без застосування до таких товарів заходів нетарифного регулювання у період зберігання.

Склади митних органів можуть перебувати у власності митних органів або останні можуть використовувати склади , що належать іншим власникам , відповідно до цивільно-правових угод . Такими угодами можуть бути угоди про оренду приміщення складу на певний час або угоди про надання послуг із зберігання товарів на час зберігання таких товарів, які укладаються митними органами з власниками складських приміщень. В будь-якому з цих випадків на такі приміщення розповсюджуються норми статтей 166,168-171 цього Кодексу.

 

< Попередня   Наступна >