Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 22 (ст.154-160) Стаття 156. Умови здійснення транзиту товарів

Стаття 156. Умови здійснення транзиту товарів

Митний кодекс - Глава 22 (ст.154-160)
113

Стаття 156. Умови здійснення транзиту товарів

Товари, що переміщуються транзитом, повинні: 1) залишатися у незмінному стані, крім природних втрат, і не використовуватися з іншою метою, крім транзиту; 2) бути доставленими до митного органу призначення у строк, визначений митним органом відправлення. Під час транзиту товарів на митній території України з дозволу та під контролем митного органу можуть здійснюватися окремі операції (перевантаження, вивантаження, навантаження, перепакування) з такими товарами без зміни їхніх властивостей та товарного вигляду.

Застереження перевізнику наведені в статті 156 Митного кодексу мають метою: по-перше гарантувати виконання заходів митного контролю митницею призначення саме з тими товарами, які відправляються з митниці відправлення, та вирішують питання збереження їх (товарів) якісних показників, характеристик та властивостей, що можуть, за умови їх зміни, негативно впливати на застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання, по-друге стимулюють виконання транспортування товарів оперативно, обмеживши термін виконання перевезення в часі.

Якщо у перевізника виникає потреба під час транспортування товарів з метою усунення причини, яка унеможливлює подальше виконання транспортної операції або створює небезпечні умови перевезення (наприклад: зсув вантажу, порушення кріплення вантажу тощо), здійснити їх перевантаження, вивантаження, навантаження, перепакування, перевізнику на виконання таких операцій необхідно попередньо отримати дозвіл митного органу. Такі операції виконуються під митним контролем посадової особи митного органу.

 

< Попередня   Наступна >