Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 16 (ст.121-132) Стаття 124. Строк митного оформлення суден закордонного плавання

Стаття 124. Строк митного оформлення суден закордонного плавання

Митний кодекс - Глава 16 (ст.121-132)

Стаття 124. Строк митного оформлення суден закордонного плавання

Залежно від водотоннажності і призначення суден закордонного плавання їх митне оформлення проводиться в строк, який визначається керівником митного органу за погодженням з керівником відповідного органу охорони державного кордону України та іншими контрольними службами.

Митне оформлення суден закордонного плавання здійснюється цілодобово у порядку їх прибуття.

Митний контроль та митне оформлення суден закордонного плавання залежно від їх водотоннажності й призначення проводяться в такі терміни (год.):

Тривалість митного контролю та митного оформлення річкових суден з караваном становить до трьох годин. Зазначена тривалість не може бути скорочена на шкоду проведенню митного контролю та митного оформлення.

Часом початку роботи митного наряду вважається момент подання капітаном судна всіх документів.

При виявленні контрабанди або порушення митних правил митний орган має право продовжити час митного оформлення до з'ясування обставин справи.

Про час прибуття судна в порт (вибуття з порту) адміністрація порту (морський агент) повідомляє не пізніше ніж за дві години до прибуття (вибуття) судна.