Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 16 (ст.121-132) Стаття 125. Розміщення об'єктів митного контролю у водному сполученні

Стаття 125. Розміщення об'єктів митного контролю у водному сполученні

Митний кодекс - Глава 16 (ст.121-132)

Стаття 125. Розміщення об'єктів митного контролю у водному сполученні

Райони розвантаження та завантаження суден закордонного плавання, посадки та висадки пасажирів цих суден, а також місця стоянки суден для здійснення митного контролю визначаються адміністрацією порту з урахуванням функціональної і технологічної діяльності порту та за поданням митного органу, погодженим з органом охорони державного кордону України.

Зміна місця стоянки суден визначається адміністрацією порту з повідомленням відповідного митного органу та органу охорони державного кордону України.

Під час розвантаження та завантаження суден закордонного плавання, посадки та висадки пасажирів адміністрація порту визначає місця стоянки судна для проведення митного та погранічного контролю. Це місця повинно співпадати з зоною митного контролю. Місця накопичення вантажу, що знаходиться під митним контролем, повинно бути відокремлено від інших вантажів. Ціж самі норми повинні застосовуватися і до місць посадки та висадки пасажирів. Ці місця позначаються табличками червоного кольору розміром 50 х 20 см з написом білого кольору: "ЗОНА МИТНОГО КОНТРОЛЮ. CUSTOM"S ZONE. СТОРОННІМ ВХІД ЗАБОРОНЕНО" на українській та англійській мовах. Такі таблички розміщуються на підставках висотою 1,5 м і розташовуються по периметру зони митного контролю на відстані 30...50 м одна від одної так, щоб їх було добре видно.

У разі, якщо адміністрація порту за необхідністю бажає змінити стоянку судна, вона звертається до митного органа з проханням дозволити провести перешвартовку судна. Це прохання повинно бути узгодженно з прикордонними військами. Контроль за зміною стоянки судна проводять митні органи України сумісно з прикордоними військами України.

Якщо адміністрації порту необхідно провести роботи, при проведенні яких до судна, що знаходиться під митним контролем, повинен підійти інший плавзасіб, адміністрація зобов”язана звернутися до митного органа з проханням дати дозвіл на ці дії з вказівкою причин такого звернення.