Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 15 (ст.110-120) Стаття 114. Службові приміщення митних органів у портах, міжнародних аеропортах і на прикордонних залізничних станціях

Стаття 114. Службові приміщення митних органів у портах, міжнародних аеропортах і на прикордонних залізничних станціях

Митний кодекс - Глава 15 (ст.110-120)
253

Стаття 114. Службові приміщення митних органів у портах, міжнародних аеропортах і на прикордонних залізничних станціях

Адміністрація морських і річкових портів, міжнародних аеропортів, прикордонних залізничних станцій на договірних засадах забезпечує митні органи необхідними службовими приміщеннями, обладнанням, засобами зв'язку та створює належні умови для здійснення ними митних процедур. Перелік приміщень та вимоги до них визначаються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи і центральним органом виконавчої влади в галузі транспорту України відповідно до обсягу та характеру міжнародних перевезень.

Пропуск осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна закордонного прямування здійснюється в пункті пропуску через державний кордон України, що знаходиться на ділянці місцевості або частини території прикордонної залізничної, автомобільної станції, морського, річкового порту, аеропорту з комплексом будівель, споруд та інженерно-технічних засобів,

Пункти пропуску обладнуються інформаційними табло, державною символікою, дорожніми знаками, світлофорами, огорожою, дорожньою розміткою та іншими пристосуваннями, неохідними для виконання контрольними підрозділамипокладених на них функцій і забезпечення безпеки людей.

У пунктах пропуску для проведення контролю небезпечних вантажів виділяється спеціальні маршрути руху, місця стоянки і місця відстою автотранспортних засобів, літаків та суден, що перевозять такий вантаж, і причали, інженерні та фартифікаційні характеристики якихдають змогу виключати у разі аварійної ситуації можливість створення загрози життю людей та навколишньому природному середовищу.

Інженерний захист території пунктів пропуску від небезпечних геологічних процесів, затоплення та підтоплення повинен бути комплексним і забазпе

чувати можливість безперервної робоити пунктів пропуску за будь-яких погодних умов.

Пункти пропуску обов’язково обладнується дублюючою автономною системою енергопостачання.

Будівлі, споруди, інженерно-технічні засоби перебувають на балансі морських та річкових портів, міжнародних аеропортів, прикордонних залізничних станцій, автомобільні пункти пропуску - на балансі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи.

Адміністрація морських і річкових портів міжнародних аеропортів прикордонних залізничких станцій відповідно до обсягів та характеру міжнародних перевезен на договірних засадах забезпечує митні органи необхідними службовими приміщеннями, обладнанням, засобами зв’язку з метою створення належних умов для здійснення митних процедур.

Спеціально уповноваженими центральними органами виконавчої влади в галузі митної справи разом з центральним органами виконавчої влади в галузі транспорту визначено перелік приміщень, а також вимоги, які ставляться до них.

 

< Попередня   Наступна >