Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 7 (ст.48-52) Стаття 50. Розміщення споруд та об'єктів у зоні митного контролю

Стаття 50. Розміщення споруд та об'єктів у зоні митного контролю

Митний кодекс - Глава 7 (ст.48-52)
147

Стаття 50. Розміщення споруд та об'єктів у зоні митного контролю

У зонах митного контролю, створених у межах пунктів пропуску на митному кордоні України, споруди та об'єкти інфраструктури, що належать іншим органам, уповноваженим здійснювати види контролю, зазначені у статті 27 цього Кодексу, розміщуються з дозволу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи, спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах охорони державного кордону України та центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту. Порядок надання таких дозволів визначається Кабінетом Міністрів України.

Законодавчим шляхом закріплено необхідність присутності фахівців ветеринарного, фітосанітарного, санітарно-епідеміологічного та інших видів контролю не тільки в пункті пропуску через митний кордон України, а також в митницях призначення. Їх завдання передбачають перевірку підконтрольних вантажів, проведення будь-яких лабораторних дослідів, взяття проб та зразків, та інше. Таким чином для проведення вищезазначених дій потрібна присутність будь-яких спеціальних споруд, місць для проведення зазначених заходів. Як правило це лабораторії, службові приміщення, карантинні зони та інше.

Основна вимога, яка пред’являється до розташування в ЗМК складських та інших функціональних приміщень є виключення будь-якої можливості вилучення товарів, які перебувають під митним контролем. Конструкції та обладнання приміщень повинні сприяти збереженню товарів, наприклад відокремлені запірні пристрої (один з них у віданні митного органу), подвійне контрольне забезпечення.

 

< Попередня   Наступна >