Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 7 (ст.48-52) Стаття 51. Режим зони митного контролю. Забезпечення законності і правопорядку у зоні митного контролю

Стаття 51. Режим зони митного контролю. Забезпечення законності і правопорядку у зоні митного контролю

Митний кодекс - Глава 7 (ст.48-52)
219

Стаття 51. Режим зони митного контролю. Забезпечення законності і правопорядку у зоні митного контролю

Режим зони митного контролю - це встановлені законодавством України з питань митної справи приписи, заборони та обмеження щодо перебування товарів, транспортних засобів та громадян, умови розташування будівель та споруд, а також проведення господарських робіт у зоні митного контролю. Забезпечення безпеки громадян, а також схоронності товарів, що переміщуються через митний кордон України, дотримання режиму, законності та правопорядку у зоні митного контролю покладається на відповідні митні органи.

Під режимом зони митного контролю розуміється порядок доступу та перебування в ній службових осіб, які безпосередньо забезпечують процес митного контролю та оформлення, осіб, які проходять митний контроль, осіб, які уповноважені пред’являти до такого контролю транспортні засоби та вантажі, посадових осіб інших державних органів, участь яких в процесі митного контролю передбачена законодавством, а також порядок переміщення товарів за межі зони після закінчення митного контролю.

Дотримання режиму ЗМК проводиться з метою заборони доступу до неї осіб, не причетних до здійснення митного контролю, а також створення умов для роботи та захисту особового складу та майна митних органів від можливих протиправних посягань.

Найбільш простий спосіб для підтримання режиму ЗМК є створення системи перепусток окремо для транспортних засобів, окремо для осіб, присутність яких в ЗМК пов’язана з виконанням службових обов’язків. Перепустки, рекомендується, виготовляти різнокольоровими, конкретний колір буде визначати рівень допуску для конкретних осіб.

 

< Попередня  
---------.html">Наступна >