Головна Науково-практичні коментарі Кодекс законів про працю Глава ХІ (ст.153-173) Стаття 167. Забезпечення працівників гарячих цехів газованою солоною водою

Стаття 167. Забезпечення працівників гарячих цехів газованою солоною водою

Кодекс законів про працю - Глава ХІ (ст.153-173)
168

Стаття 167. Забезпечення працівників гарячих цехів газованою солоною водою

Власник або уповноважений ним орган забов'язаний безплатно заьезпечувати працівників гарячих цехів і виробничих ділянок газованою солоною водою. Цехи і виробничі ділянки, де організовується постачання газованою солоною водою, визначаються органами санітарного нагляду за погодженням з власником або уповноваженим ним органом.

1.  Робота в умовах значного опромінення, високої температури та за наявності великих фізичних навантажень негативно впливає на здоров'я працівників. Ці умови праці призводять до перегрівання, зневоднення і знесолення організму. Одним із заходів знешкодження негативного впливу цих факторів виробництва є споживання газованої солоної води.

2. Забезпечення працівників газованою солоною водою є обов'язком власника або уповноваженого ним органу. Постачання водою здійснюється за його кошти, тому працівники не несуть витрат на її одержання.

3.  Газованою солоною водою забезпечуються працівники гарячих цехів і виробничих дільниць. Конкретні цехи і виробничі дільниці, де організовується її постачання, встановлюються органами санітарного нагляду за погодженням з власником або уповноваженим ним органом.

4.  Працівники забезпечуються газованою солоною водою в розрахунку 4—5 л на працівника у зміну. Постачання проводиться шляхом розташування апарату по виготовленню солоної газо-ваної води безпосередньо у цехах, де виконуються роботи, або шляхом доставки води до цеху.

Власник або уповноважений ним орган також зобов'язаний забезпечувати працівників доброякісною прісною водою.

 

< Попередня  
--.html">Наступна >