Головна Науково-практичні коментарі Кодекс законів про працю Глава ІІІ (ст.21-49) Стаття 49. Видача довідки про роботу та заробітну плату

Стаття 49. Видача довідки про роботу та заробітну плату

Кодекс законів про працю - Глава ІІІ (ст.21-49)
131

Стаття 49. Видача довідки про роботу та заробітну плату

Власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на даному підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати.

(Стаття 49 із змінами, внесеними згідно із Законом № 871-12 від 20.03.91)

Трудова книжка постійно знаходиться у відділі кадрів підприємства, установи, організації, з яким працівник перебуває у трудових відносинах. Навіть після звільнення з роботи трудова книжка довго не затримується у працівника, оскільки він знову підшуковує собі нову роботу.

Працівнику інколи необхідно мати документ для підтвердження своєї роботи. Таким документом може бути довідка, яку зобов'язаний видати власник або уповноважений ним орган на вимогу працівника. При цьому ніяких запитів типу «мені потрібна довідка щоб видати довідку» та для чого довідка потрібна власник або уповноважений ним орган вимагати не вправі.

 

< Попередня