Головна Науково-практичні коментарі Господарський кодекс Розділ VI (ст.258-376) Глава 31 (ст.295-305) Стаття 305. Законодавство про комерційне посередництво у сфері господарювання

Стаття 305. Законодавство про комерційне посередництво у сфері господарювання

Розділ VI (ст.258-376) - Глава 31 (ст.295-305)
177

Стаття 305. Законодавство про комерційне посередництво у сфері господарю­вання

1. Відносини, що виникають при здійсненні комерційного посередництва (агентської діяльності) у сфері господарювання, регулюються цим Кодексом, іншими прийнятими відповідно до нього нормативно-правовими актами, що визначають особливості ко­мерційного посередництва в окремих галузях господарювання. 2. У частині, не врегульованій нормативно-правовими актами, зазначеними у цій статті, до агентських відносин можуть застосовуватися відповідні положення Цивіль­ного кодексу України, якими регулюються відносини доручення.

 

1. Коментована стаття містить норми, що визначають законодавчі та інші нормативно-пра­вові акти, якими регулюються відносини комерційного посередництва (агентські відносини).

До агентських відносин застосовуються норми ГК. Окрім того, відповідно до частини 1 ко­ментованої статті можуть прийматися нормативно-правові акти, що мають визначати особ­ливості здійснення агентської діяльності в окремих галузях народного господарства.

2. З питань, не врегульованих нормами ГК та прийнятих відповідно до нього норматив­но-правових актів, до агентських відносин можуть застосовуватися норми ЦК щодо регулю­вання відносин доручення (глава 68 ЦК).

 

< Попередня