Стаття 70. Об'єднання підприємств

Розділ II (ст. 55-131) - Глава 7 (ст.62-72)
93

Стаття 70. Об'єднання підприємств

1. Підприємства мають право на добровільних засадах об'єднувати свою госпо­дарську діяльність (виробничу, комерційну та інші види діяльності) на умовах і в по­рядку, встановлених цим Кодексом та іншими законами. 2. За рішенням Кабінету Міністрів України або органів, до повноважень яких нале­жить управління державними або комунальними підприємствами, можуть утворювати­ся об'єднання підприємств на умовах і в порядку, встановлених цим Кодексом та інши­ми законами. 3. Види об'єднань підприємств, їх загальний статус, а також основні вимоги щодо здійснення ними господарської діяльності визначаються цим Кодексом, інші питання їх діяльності регулюються законодавством України.

 

1. Кодекс передбачає право підприємств об'єднувати свою діяльність на добровільних за­садах. Під добровільними засадами об'єднання діяльності підприємств слід розуміти об'єд­нання на основі договору.

Підприємства мають право об'єднувати виробничу, комерційну, наукову, інвестиційну, інноваційну та інші види господарської діяльності, у тому числі некомерційну діяльність, пов'язану зі створенням і утриманням об'єктів соціальної сфери, тощо.

2. Види об'єднань підприємств, їх загальний статус, а також основні вимоги щодо здійс­нення ними господарської діяльності визначаються главою 12 цього Кодексу. Інші питання їх діяльності регулюються законодавством України. На об'єднання підприємств поширю­ється законодавство, що регулює порядок здійснення господарської діяльності суб'єктами господарювання (закони України «Про господарські товариства» [90], «Про підприємства в Україні» [382] та ін.). Особливості правового становища об'єднань підприємств, створюва­них за рішеннями Кабінету Міністрів України, міністерств, інших компетентних державних органів, компетентних органів місцевого самоврядуван

ня визначаються нормативними ак­тами відповідних органів.

 

< Попередня   Наступна >