Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ V. (ст.291-366) Глава 1. (ст.291-322) Стаття 305. Наслідки неявки в судове засідання осіб, які беруть участь у справі

Стаття 305. Наслідки неявки в судове засідання осіб, які беруть участь у справі

Розділ V. (ст.291-366) - Глава 1. (ст.291-322)
175

Стаття 305. Наслідки неявки в судове засідання осіб, які беруть участь у справі

1. Апеляційний суд відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання особи, яка бере участь у справі, щодо якої немає відомостей про вручення їй судової повістки, або за її клопотанням, коли повідомлені нею причини неявки буде визнано судом поважними. 2. Неявка сторін або інших осіб, які беруть участь у справі, належним чином повідомлених про час і місце розгляду справи, не перешкоджає розглядові справи.

І. Відповідно до коментованої статті у апеляційному провадженні передбачаються два можливих види відкладення розгляду справи: обов'язкове і факультативне. Обов'язкове, тобто незалежно від розсуду суду, відкладення розгляду справи повинно бути тоді, коли у судове засідання не з'явився будь-хто із осіб, які беруть участь у справі, щодо яких немає відомостей про вручення їм повістки, тобто не повідомлених належним чином про час і місце апеляційного розгляду справи. Факультативне відкладення апеляційного розгляду справи може бути і за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, коли повідомлені їм причини неявки у судове засідання будуть визнані судом поважними.Неявка до судового засідання апеляційного суду сторін або інших осіб, які беруть участь у справі, повідомлених належним чином про час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи, так само, як і неявка їх через визнану судом неповажну причину.2. Від відкладення розгляду справи необхідно відрізняти перерву в судовому засіданні апеляційного суду: після закінчення перерви судове засідання продовжується, а після відкладення розгляду суду воно починається заново.

< Попередня   Наступна >