Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ III. (ст.107-233) Глава 5 (ст.197-200) Стаття 199. Зауваження щодо технічного запису судового засідання, журналу судового засідання та їх розгляд

Стаття 199. Зауваження щодо технічного запису судового засідання, журналу судового засідання та їх розгляд

Розділ III. (ст.107-233) - Глава 5 (ст.197-200)
227

Стаття 199. Зауваження щодо технічного запису судового засідання, журналу судового засідання та їх розгляд

1. Особи, які беруть участь у справі, мають право ознайомитися із технічним записом судового засідання, журналом судового засідання та протягом семи днів з дня проголошення рішення у справі подати до суду письмові зауваження щодо неповноти або неправильності їх запису. 2. Головуючий розглядає зауваження щодо технічного запису судового засідання та журналу судового засідання, про що постановляє відповідну ухвалу. 3. У разі пропуску строку подання зауважень і відсутності підстав для його поновлення головуючий залишає їх без розгляду. 4. Зауваження щодо технічного запису судового засідання чи журналу судового засідання повинні бути розглянуті не пізніше п'яти днів з дня їх подання.

1. Після закінчення судового засідання (коментована стаття цього не зазначає) особи, які беруть участь у справі, мають право ознайомитися із технічним записом та журналами судового засідання та протягом семи днів із дня проголошення рішення у справі подати письмові зауваження щодо неповноти їх або неправильності їх запису. Головуючий судового засідання протягом п'яти днів розглядає одноособово подані до суду зауваження, про що виносить відповідну ухвалу.2. Коментована стаття не встановлює правил відносно результатів розгляду зауважень головуючим. Уявляється, що головуючий, якщо він згоден із зауваженнями, у своїй ухвалі посвідчує їх правильність, а якщо не згоден, то відхиляє їх. І у першому, і у другому випадку зауваження та ухвала судді повинні долучатися то матеріалів справи.3. У разі пропуску строку подання зауважень головуючий розглядає поважність причин пропуску строку і, якщо не знаходить підстав для поновлення строку, залишає зауваження без розгляду.

< Попередня  

Наступна >