Головна Науково-практичні коментарі Бюджетний кодекс Глава 16 (ст.96-108) Стаття 99. Дотація вирівнювання бюджету Автономної Республіки Крим та обласним бюджетам

Стаття 99. Дотація вирівнювання бюджету Автономної Республіки Крим та обласним бюджетам

Бюджетний кодекс - Глава 16 (ст.96-108)
193

Стаття 99. Дотація вирівнювання бюджету Автономної Республіки Крим та обласним бюджетам

1. Дотація вирівнювання бюджету Автономної Республіки Крим та обласним бюджетам визначається як перевищення розрахункового обсягу видатків цих бюджетів, перелік яких визначено статтею 90 цього Кодексу, обрахованого із застосуванням фінансових нормативів бюджетної забезпеченості та коригуючих коефіцієнтів, над розрахунковим обсягом доходів бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів, що зараховуються до них відповідно до частини першої статті 66 цього Кодексу.2. Розрахунковий обсяг доходів бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів обчислюється на основі прогнозних показників доходів, що зараховуються до цих бюджетів відповідно до частини першої статті 66 цього Кодексу, із застосуванням індексу відносної податкоспроможності з дотриманням умов його обчислення, визначених частинами п'ятою, сьомою та восьмою статті 98 цього Кодексу.

Стаття визначає порядок розрахунку дотації вирівнювання бюджету Автономної Республіки Крим та обласним бюджетам. Цей розрахунок базується на тому ж підході, що й розрахунок дотації вирівнювання бюджетам міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення і районним бюджетам, іншим бюджетам місцевого самоврядування, для яких у державному бюджеті визначаються міжбюджетні трансферти. Порядок розрахунку визначений ст. 98 Кодексу. При обрахунку враховується перелік доходів та видатків, які відповідно до норм Кодексу (ст. 66, 90) враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

< Попередня   Наступна >