Головна Науково-практичні коментарі Закони України ПРО РЕКЛАМУ Стаття 24. Реклама послуг, пов'язаних із залученням коштів населення

Стаття 24. Реклама послуг, пов'язаних із залученням коштів населення

Закони України - ПРО РЕКЛАМУ

1. Реклама послуг (банківських, страхових, інвестиційних тощо), пов'язаних із залученням коштів населення, або осіб, які їх надають, дозволяється лише за наявності спеціального дозволу, ліцензії, що підтверджує право на здійснення такого виду діяльності. Така реклама повинна містити номер дозволу, ліцензії, дату їх видачі та найменування органу, який видав цей дозвіл, ліцензію.

Це положення не застосовується у випадках, коли розповсюджується тільки реклама знака для товарів і послуг, назви особи (без реклами послуг).

Абзац другий частини 1 статті 24 передбачае, що при розповсюдженні рекламної інформації про найменування (ім’я), знак для товарів і послуг особи, що здійснює діяльність, пов’язану із залученням коштів населення, у відповідності із Законами України “Про банки і банківську діяльність”, “Про інвестиційну діяльність”, “Про страхування”, “Про фінансові послуги”, зазначення номеру дозволу, ліцензії, дати їх видачі та найменування органу, який видав цей дозвіл, ліцензію є необов’язковим. У вказаному випадку йдеться як про рекламу найменування (імені), знеку для товарів і послуг особи, що здійснює діяльність, пов’язану із залученням коштів населення як спонсора, так і про розповсюдження у загальному порядку.

Вказаний абзац частини 1 статті 24 Закону не слід розуміти як можливість розповсюдження реклами найменування (імені), знаку для товарів і послуг зазначених осіб, без наявності спеціального дозволу, ліцензії, що підтверджує право на здійснення такого виду діяльності.

2. У рекламі таких послуг або осіб, які їх здійснюють, забороняється повідомляти розміри очікуваних дивідендів, а також інформацію про майбутні прибутки, крім фактично виплачених за підсумками не менш як одного року.

Вказане застереження спрямоване на зменшення можливостей впливу на підсвідомість споживачів такої реклами, а також уникнення шахрайства.

menuvannya-ta-znaka-dlya-tovariv-i-poslug-sponsoriv.html">< Попередня   Наступна >