Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 56 (ст.319-328) Стаття 322. Види стягнень за порушення митних правил

Стаття 322. Види стягнень за порушення митних правил

Митний кодекс - Глава 56 (ст.319-328)
125

Стаття 322. Види стягнень за порушення митних правил

За порушення митних праил можуть бути накладені такі стягнення: 1) попередження; 2) штраф; 3) конфіскація товарів-безпосередніх предметів порушення митних правил, товарів із спеціально виготовленними сховищами (тайниками), що використовувались для приховування безпосередніх предметів порушення митних правил від митного контролю, транспортних засобів, що використовувались для переміщення безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Система адміністративних стягнень, передбачених в статті, що коментується, включає в себе різні по характеру і правовим наслідкам санкції, що дозволяє використати їх диференційно, з урахуванням характеру вчиненого порушення митних правил, особистості правопорушника. У тексті стаття ці санкції співвіднесені між собою і розташовані в залежності від наростання суворості стягнення від найбільш легкого (попередження) до самого серйозного – конфіскації.

Кожна стаття глави 57 «Види порушень митних правил і відповідальність»містить чіткі вказівки на міру стягнення, яка підлягає застосуванню за вчинення передбаченої нею провини. Орган, що розглядає справу про порушення митних правил може призначити тільки те адміністративне стягнення, яке вказане в санкції статті.

 

< Попередня   Наступна >