Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 49 (ст.276-285) Стаття 277. Визначення країни походження товару

Стаття 277. Визначення країни походження товару

Митний кодекс - Глава 49 (ст.276-285)
117

Стаття 277. Визначення країни походження товару

Визначення країни походження товару здійснюється на основі принципів міжнародної практики. Порядок визначення країни походження товару встановлюється Кабінетом Міністрів України на підставі положень цього Кодексу. Країною походження товару вважається країна, в якій товар був повністю вироблений або підданий достатній переробці відповідно до критеріїв, встановлених цим Кодексом. При цьому під країною походження товару можуть розумітися група країн, митні союзи країн, регіон чи частина країни, якщо є необхідність їх виділення з метою визначення походження товару.

У статтях 277-280 Кодексу наведено критерії, які використовуються при визначенні країни походження, та детально їх охарактеризовано. До прийняття даного Кодексу такі норми було встановлено Законом України від 05.02.92 № 2097-XII “Про Єдиний митний тариф”.

Для визначення країни походження товарів, що ввозяться на митну територію України з країн, з якими укладено в установлено законом порядку міжнародний договір України, та в якому встановлено інші правила, ніж ті, що передбачені Митним кодексом України та цим Порядком, то застосовуються правила міжнародного договору.

 

< Попередня   Наступна >