Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 32 (ст.196-199) Стаття 197. Умови переміщення товарів у режимі реекспорту

Стаття 197. Умови переміщення товарів у режимі реекспорту

Митний кодекс - Глава 32 (ст.196-199)
136

Стаття 197. Умови переміщення товарів у режимі реекспорту

Товари, що походять з інших країн, можуть вивозитися за межі митної території України у режимі реекспорту, якщо: митному органу подано дозвіл уповноваженого Кабінетом Міністрів України органу чи органу, визначеного міжнародним договором України, укладеним в установленому порядку, на реекспорт товарів; товари, що реекспортуються, перебувають у тому ж стані, в якому вони перебували на момент ввезення на митну територію України, крім змін внаслідок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберігання; товари, що реекспортуються, не використовувалися на території України з метою одержання прибутку; товари, що реекспортуються, вивозяться не пізніше ніж через один рік з дня їх ввезення на митну територію України.

Реекспорт товарів здійснюється при виконанні наступних умов:

1. При реекспорті необхідно подати дозвіл уповноваженого Кабінетом Міністрів України органу чи органу, визначеному міжнародним договором України, укладеним в установленому порядку, на реекспорт товарів. Порядок надання дозволу визначається ДМС України, а у випадках, які встановлюються міжнародним договором, укладеним у встановленому порядку з дозволу іншого уповноваженого органу.

2. Товари, що реекспортуються, повинні перебувати у тому ж стані, в якому вони перебували на момент ввезення на митну територію України, крім змін внаслідок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберігання. Це означає, що при реекспорті товар ввозиться та вивозиться у незмінному стані. Переробка, обробка, доповнення або зміна коду за УК ТЗЕД робить неможливим застосування до товарів митного режиму – реекспорт.

В певних випадках законодавство України допускає природне зношення або втрату за нормальних умов транспортування та зб

ерігання. При митному оформленні товару на вивіз митні органи перевіряють чи відповідає зношення допустимим нормам згідно з законодавством України та чи були умови транспортування та зберігання нормальні, а експортер повинен надати відповідні докази до митного органу.

3. Товари, що реекспортуються, не використовувалися на території України з метою одержання прибутку.

4. Товари, що реекспортуються, вивозяться не пізніше ніж через один рік з дня їх ввезення на митну територію України. Якщо товари вивозяться пізніше року, вивіз товарів здійснюється в режимі експорту згідно з вимогами законодавства України.

 

< Попередня   Наступна >