Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 26 (ст.176-181) Стаття 178. Ліцензування діяльності митного брокера

Стаття 178. Ліцензування діяльності митного брокера

Митний кодекс - Глава 26 (ст.176-181)
125

Стаття 178. Ліцензування діяльності митного брокера

Ліцензування діяльності митного брокера здійснюється відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Відповідно до Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, ліцензуванню підлягає такий вид господарської діяльності, як посередницька діяльність митного брокера.

Суб’єкт господарювання, який має намір проводити посередницьку діяльність митного брокера, особисто або через уповноважений ним орган чи особу звертається до митного органу із заявою встановленого зразка про видачу ліцензії, нотаріально завіреною копією установчих і реєстраційних документів (статут, установчий договір, свідоцтво про державну реєстрацію та довідку органів державної статистики про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України) та відповідні документи філій або представництв цих підприємств, якщо ці філії або представництва будуть здійснювати таку ж діяльність, довідкою банківського закладу про наявність рахунку і відсутність заборгованості, копією платіжного доручення про перерахування коштів за отримання ліцензії про визнання підприємства митним брокером у розмірі, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Повідомлення про прийняття рішення про видачу ліцензії або про відмову у видачі ліцензії надсилається (видається) заявникові в письмовій формі протягом трьох робочих днів з дати прийняття відповідного рішення. У рішенні про відмову у видачі ліцензії зазначаються підстави такої відмови. За видачу ліцензії справляється плата, розмір та порядок зарахування якої до Державного бюджету України встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Розгляд питань про анулювання ліцензії на підставі акта про встановлення факту неподання в установлений строк повідомлення про зміну даних

зазначених у документах, що додавалися до заяви про видачу ліцензії і акта про виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих суб’єктом господарювання для одержання ліцензії, акта про встановлення факту передачі ліцензії іншій юридичній або фізичній особі для проведення господарської діяльності, акта про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов здійснюється з обов’язковим запрошенням ліцензіата або його представників.( Ліцензіат – суб’єкт господарювання, який одержав ліцензію на проведення певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню). Підставою для анулювання ліцензії може бути також заява ліцензіата про анулювання ліцензії.

У разі скасування ліцензії встановлений збір за її видачу поверненню не підлягає. Повторна заява про видачу ліцензії може бути розглянута через один рік з дня винесення рішення про скасування ліцензії, за умови усунення причин, що стали причиною скасування.

Рішення про анулювання ліцензії набирає чинності через десять днів з дня його прийняття. Це рішення може бути оскаржене у судовому порядку.

 

< Попередня   Наступна >