Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 18 (ст.139-144) Стаття 141. Документи для митного контролю товарів, що перевозяться залізничним транспортом

Стаття 141. Документи для митного контролю товарів, що перевозяться залізничним транспортом

Митний кодекс - Глава 18 (ст.139-144)
199

Стаття 141. Документи для митного контролю товарів, що перевозяться залізничним транспортом

При надходженні до митного контролю товарів, що перевозяться залізничним транспортом, працівники залізничної станції подають до митного органу: 1) передатну відомість (багажний список); 2) залізничні накладні; 3) інші документи, передбачені цим Кодексом, міжнародними договорами України, укладеними в установленому законом порядку, та іншими законами України.

При надходженні до митного контролю товарів, що переміщуються залізничним транспортом, працівники залізничної станції подають до митного органу наступні документи:

1 - передатну відомість;

2 - залізничні накладні;

3 - інші документи, передбачені цим Кодексом, міжнародними договорами України, укладеними в установленому законодавством порядку, та іншими законами України.

Передатна відомість - ще документ оформлений при передачі вантажів між передавальними залізничними станціями ( додаток 36 пункти 11.5; 50.2; 50.23; 50.24 до Службової інструкції до СМГС), який містить відомості про номер вагону, назву вантажу, станція відправлення, станція одержувача. Передаточна відомість, як правило формується оператором контори передачі попередньо, до прибуття транзитного потягу на станцію передачі в 6 екземплярах (по три екземпляри кожній стороні) із них по одному екземпляру вручається митним органом. (наказ Укрзалізниці № 265 - Ц від 29.10.1997 р.).

Залізнична накладна - основний перевізний документ встановленої форми (додаток 12.1; 12.2 до §1 ст. 7 СМГС).

Накладна складається з листів :

1 - оригінал накладної;

2 - дорожня відомість;

3

- дублікат накладної;

4 - лист видач вантажу;

5 -лист повідомлення про прибуття вантажу, а також необхідної кількості додаткових примірників дорожньої відомості (додаток 12.3. або 12.4 до § 1 ст. 7 СМГС), тобто : двох примірників для дороги відправлення; одного примірника для кожної задіяної в перевірці транзитної залізниці.

Документ контролю за доставкою товарів ( ВМД; ПВ; провізна відомість та інше) - документ , що містить відомості про: переміщувані товари (вантажі ) та інші предмети, відправника, одержувача, транспортний засіб, потрібний для здійснення контролю за переміщенням цих товарів між митницями.

Окрім вищевказаних документів митного органу подаються :

Фітосанітарний сертифікат;

Сертифікат про походження товару;

Сертифікат відповідності;

Пакувальні листи;

Специфікації;

Комерційні документи.

< Попередня   Наступна >