Головна Науково-практичні коментарі Митний кодекс Глава 16 (ст.121-132) Стаття 132. Митний контроль за переміщенням товарів через борти іноземних військових кораблів

Стаття 132. Митний контроль за переміщенням товарів через борти іноземних військових кораблів

Митний кодекс - Глава 16 (ст.121-132)

Стаття 132. Митний контроль за переміщенням товарів через борти іноземних військових кораблів

Товари, що переміщуються через борти іноземних військових кораблів на митну територію України або у зворотному напрямку, підлягають митному контролю та митному оформленню.

Військові кораблі та судна забезпечення військово-морських сил, укомплектовані повністю військовою командою, які перетинають митний кордон України, митному оглядові не підлягають. Судна забезпечення військово-морських сил, укомплектовані змішаною командою, що виконують завдання військово-оперативного характеру, при перетині митного кордону України звільняються від огляду, якщо інше не передбачено законодавчими актами України.

Командири зазначених військових кораблів і суден забезпечення військово-морських сил несуть відповідальність за дотримання членами екіпажів митного законодавства України.

Товари та інші предмети, які переміщуються на іноземні військові кораблі й судна забезпечення військово-морських сил або у зворотному напрямку, підлягають митному контролю та митному оформленню у відповідних митних режимах.

Вантажні операції з товарами та іншими предметами здійснюються в місцях перебування військових кораблів і суден забезпечення військово-морських сил. Митний орган, який здійснює контроль за вантажними операціями, створює зону митного контролю в місці їх проведення. Режим зони митного контролю доводиться до відома осіб, безпосередньо присутніх під час проведення митного контролю.