Головна Науково-практичні коментарі Кодекс законів про працю Глава XIV (ст.201-220) Стаття 219. Оплата проїзду до місця знаходження вищого закладу освіти

Стаття 219. Оплата проїзду до місця знаходження вищого закладу освіти

Кодекс законів про працю - Глава XIV (ст.201-220)
157

Стаття 219. Оплата проїзду до місця знаходження вищого закладу освіти

Власник або уповноважений ним орган оплачує працівникам, які навчаються у вищих закладах освіти з вечірньою та заочною формами навчання, проїзд до місця знаходження закладу освіти і назад один раз на рік на настановні заняття, для виконання лабораторних робіт і складання заліків та іспитів — у розмірі 50 відсотків вартості проїзду. У такому ж розмірі провадиться оплата проїзду для підготовки і захисту дипломного проекту (роботи) або складання державних іспитів.

(Стаття 219 із змінами, внесеними згідно з Указом 11В Р № 6237-1 Овід 21.12. S3; в редакції Закону II7-ХІV від 18.09.98)

1. Коментована стаття передбачає пільги тим працівникам, які навчаються без відриву від виробництва у вищих навчальних закладах з вечірньою та заочною формами навчання, — це оплата проїзду до вищого навчального закладу і назад в розмірі 50 відсотків вартості проїзду один раз на рік на настановні заняття для складання іспитів, заліків. У такому ж розмірі провадиться оплата проїзду для підготовки і захисту дипломної роботи (проекту) або складання державних іспитів.

2.  50-відсоткова вартість проїзду виплачується власником або уповноваженим ним органом двічі на рік, якщо працівник здійснює поїздку з метою складання заліків та екзаменів (частина І коментованої статті) і для захисту дипломної роботи або складання державних іспитів (частина 2 коментованої статті).

3.  Підставою для виникнення права на оплату проїзду до місця знаходження навчального закладу і назад є виклик навчального закладу. Оплата проїзду проводиться перед виїздом на сесію.

 

< Попередня  
--.html">Наступна >