Головна Науково-практичні коментарі Кодекс законів про працю Глава ХІІI (ст.187-200) Стаття 199. Розірвання трудового договору з неповнолітнім на вимогу його батьків або інших осіб

Стаття 199. Розірвання трудового договору з неповнолітнім на вимогу його батьків або інших осіб

Кодекс законів про працю - Глава ХІІI (ст.187-200)
205

Стаття 199. Розірвання трудового договору з неповнолітнім на вимогу його батьків або інших осіб

Батьки, усиновителі і піклувальники неповнолітнього, а також державні органи та службові особи, на яких покладено нагляд і контроль за додержанням законодавства про працю, мають право вимагати розірвання трудового договору з неповнолітнім, у тому числі й строкового, коли продовження його чинності загрожує здоров'ю неповнолітнього або порушує його законні інтереси.

(Стаття 199 із змінами, внесеними згідно із Законом № 6/95-ВР від 19.01.95)

1.  Коментована стаття передбачає право вимагати припинення трудового договору з неповнолітнім батьків, усиновителів, піклувальників, опікунів, а також державних органів і посадових осіб, на яких покладено обов'язок нагляду і контролю за дотриманням законодавства про працю.

До таких органів можна віднести органи прокуратури, комітети неповнолітніх при виконкомах міських рад, місцеві державні адміністрації, комітет по нагляду за охороною праці, служби у справах неповнолітніх, державні інспекції праці тощо.

2.  Особи і державні органи і посадові особи, які мають право вимагати припинення трудового договору з неповнолітнім, зобов'язані подати докази про неможливість продовження трудового договору неповнолітнього у зв'язку з загрозою здоров'ю неповнолітнього або порушенням законних інтересів неповнолітнього на даному підприємстві, в установі, організації.

 

< Попередня   Наступна >