Стаття 99. Штраф

Загальна частина - Розділ XV (ст.97-108)
59

Стаття 99. Штраф

1. Штраф застосовується лише до неповнолітніх, що мають са­мостійний доход, власні кошти або майно, на яке може бути звернене стягнення. 2. Розмір штрафу встановлюється судом залежно від тяжкості вчине­ного злочину та з урахуванням майнового стану неповнолітнього в межах до п'ятисот встановлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

1. Особливості штрафу при призначенні його неповнолітньому на відміну від загального поняття штрафу, як виду покарання, (див. коментар до ст. 53 КК), полягає в тому, що: 1) він може бути призначений тільки до не­повнолітнього, що має самостійний доход, власні кошти або майно, на яке мо­же бути звернене стягнення; 2) його максимальний розмір обмежений: п'ят­сот встановлених законом неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Частина 2 ст. 99 КК вимагає при призначенні штрафу неповнолітнім обов'язкового врахування судом не тільки тяжкості вчиненого злочину, але й матеріального стану неповнолітнього.

2. Неповнолітні, засуджені до штрафу, вважаються такими, що не мають судимості, після виконання цього покарання (див. п. 1,ч. 2 ст. 108 КК).

 

< Попередня   Наступна >