Головна Науково-практичні коментарі Кримінально-виконавчий кодекс Глава 14 (ст.70-85) Стаття 78. Військове навчання засуджених військовослужбовців

Стаття 78. Військове навчання засуджених військовослужбовців

Кримінально-виконавчий кодекс - Глава 14 (ст.70-85)
144

Стаття 78. Військове навчання засуджених військовослужбовців

Військове навчання засуджених військовослужбовців організовується і проводиться за спеціальною програмою, розробленою Міністерством оборони України. Для проведення занять створюється необхідна навчально-матеріальна база.

1. Дія основних засобів виправлення засуджених військовослужбовців значно підсилюється за рахунок доповнення їх військовою підготовкою, військовою освітою та вихованням засуджених військовослужбовців.2. Навчальні заняття із засудженими організовують за спеціальною програмою, що розробляється Міністерством оборони України та включає у себе вивчення загальновійськових статутів, директив та інших підзаконних актів органів військового управління; суспільно-державну (гуманітарну); стройову, бойову, тактичну підготовки; інформування особового складу; вивчення бойової техніки та озброєння; участь засуджених у культурно-масових та фізкультурно-спортивних заходах тощо.3. Заняття з бойової підготовки проводять з навчальною зброєю без багнета і затвора. У місцях проведення посадовими особами та офіцерами постійного складу всіх видів занять з військової підготовки повинна бути створена необхідна учбово-матеріальна база (спортмайданчики, стройові плаци, класи, стрільбища тощо).

< Попередня   Наступна >