Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ VII. (ст.383-389) Стаття 388. Розподіл витрат, пов'язаних з розглядом скарги

Стаття 388. Розподіл витрат, пов'язаних з розглядом скарги

ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС - Розділ VII. (ст.383-389)
137

Стаття 388. Розподіл витрат, пов'язаних з розглядом скарги

1. Судові витрати, пов'язані з розглядом скарги, покладаються судом на заявника, якщо було постановлено рішення про відмову в задоволенні його скарги, або на відділ державної виконавчої служби, якщо було постановлено ухвалу про задоволення скарги заявника.

1. Коментована стаття вирішує питання про розподіл судових витрат по справах даної категорії. До складу судових витрат по цих справах, як і по інших, включаються й витрати по наданню юридичної допомоги, а також пов'язані з поїздками. Ідея цієї статті в тому, що судові витрати повинна нести та особа або орган, через дії якого виникла справа в суді і витрати в справі зокрема. Тому судові витрати покладаються на заявника, якщо в задоволенні скарги йому відмовлено, і, навпаки, у разі постановления судом ухвали про задоволення скарги судові витрати покладаються на відповідний відділ державної виконавчої служби.

< Попередня   Наступна >