Головна Науково-практичні коментарі Цивільний процесуальний кодекс Розділ VI. (ст.367-382) Стаття 379. Визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами

Стаття 379. Визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами

ЦИВІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС - Розділ VI. (ст.367-382)
205

Стаття 379. Визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами

1. Питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами, вирішується судом за поданням державного виконавця. 2. Суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про визначення частки майна боржника у майні, яким він володіє спільно з іншими особами.

1. Згідно з частиною 8 ст. 50 Закону України «Про виконавче провадження» та частиною 1 коментованої статті у випадках, коли боржник володіє майном спільно з іншими особами, стягнення звертається на його частку. Питання про визнання частки майна боржника вирішується судом за поданням державного виконавця.2. Зазначене питання вирішується судом у десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням сторін виконавчого провадження та співвласників, які є заінтересованими особами. Неявка належно повідомлених сторін виконавчого провадження та інших зазначених у попередньому реченні осіб не є перешкодою для вирішення питання про визначення частини майна боржника у спільному майні. Пункт 26 частини 1 ст.293 цього Кодексу передбачає можливість оскарження таких ухвал.

< Попередня   Наступна >